Oisann, du bruker Internet Explorer som er en utdatert nettleser!
For en bedre brukeropplevelse bruk heller en moderne og sikker nettleser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.

Små tiltak kan gjøre stor forskjell når du skal selge

Går du med tanker om å selge hytte, bolig eller fritidsleilighet?

Mange spør seg hvilke tiltak som er smart å gjøre før boligen legges ut for salg. Bør utvendig panel males, uferdig jobb ferdigstilles, eller det gamle badet renoveres? Hva med rydding og møblering?

Noen tiltak er dyre, men kan være en lønnsom investering, mens andre kan koste mer enn det smaker. Våre meglere vet hva som er viktig for potensielle kjøpere av din type eiendom og kan komme med konkrete råd og tips. Kontakt oss gjerne for en prat og befaring.

Her er noen generelle råd når du skal selge eiendom: 

Vær ute i god tid
Husk tidsperspektivet i klargjøringsprosessen. Fra første møte med megler til alt av materiale og dokumenter er på plass bør du beregne ca. 4 uker. Det kan bl.a. være noe ventetid på takstmann og endelig takstrapport, så ønsker du eiendommen ut til f.eks. høstferien, ta kontakt med megler i god tid.

Styling og bilder
Å bruke litt tid og penger på styling og gode bilder er nesten uten unntak vel verdt investeringen. Førsteinntrykk du gir på finn.no, og i en god presentasjon av eiendommen i salgsoppgaven, er viktig for å tiltrekke seg interessenter. Mange interessenter kan væreavgjørende for å god prisoppnåelse. 

Rydd før visning
Gjør en grundig opprydding ute og inn, og kast det du har «gjemt» bak garasjen. Å presentere eiendommen på en god måte på visning er avgjørende, både med tanke på førsteinntrykket, men også inntrykket det gir for utnyttelse av rom og flater.

Valg av megler
Benytt en megler som er lokalkjent og oppholder seg i området eiendommen skal selges. Da har megleren best mulighet til å følge opp interessenter med privatvisninger og informasjon om området. Meglers tidligere salg i nabolaget er viktige erfaringer som også du drar nytte av. Markedets preferanser og behov, sesongsykluser, beliggenhet og prisnivå i nabolaget er noen av faktorene megler tar hensyn til når din eiendom skal presenteres. God kjennskap til dette, og hvordan dette pakkes, kan være avgjørende for å oppnå god salgssum på din eiendom.

Din lokale eiendomsmegler er din beste rådgiver før salg av eiendom. Spør oss, så får du god veiledning og råd for hvilke tiltak du bør gjøre.

Bilde: Førsteinntrykket kan være avgjørende for god prisoppnåelse for din bolig. Her har stylingen ekte «wow-faktor» som gir svært positivt inntrykk på potensielle interessenter.
Tilbake til oversikt