Oisann, du bruker Internet Explorer som er en utdatert nettleser!
For en bedre brukeropplevelse bruk heller en moderne og sikker nettleser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.

Hvor er hyttemarkedet på vei?

Etter et par år preget av Corona har hyttemarkedet hatt en sterk vekst - både i antall salg, nye prosjekter og priser. I flere områder var fjellet nærmest utsolgt og mange slet med å finne sin drømme hytte. Nå er markedet på fjellet også preget av usikkerheten i økonomien og er litt mer avventende, selv om 2022 så langt har vært et normalt bra år.

Den underliggende trenden viser at det fortsatt er en høy andel nordmenn som planlegger, eller ønsker å kjøpe seg fritidsbolig den este årene. Drømmen om det gode livet på fjellet står meget sterkt i Norge. Prisutviklingen har vært jamt stigende siden 2012, også nå i 2022. Slik sett har det å eie hytte, i tillegg til bruksgleden, vært en god investering de siste 10 årene.

Å kjøpe hytte er også en investering i opplevelser og livstil.

Alle som kjøper seg hytte har et langt forhold til investeringen. Med fokus på opplevelser for familie og venner i mange år fremover, er det vår klare anbefaling at man bør se minimum 3 år frem når man planlegger kjøp av fritidsbolig. Vi ser også at det er svært få som ønsker å selge hyttene sine, og med mindre nybygg så har det blitt et noe lavere tilbud i fjellet.

Her er våre viktigste tips til deg som skal kjøpe eller selge i dagens marked:

Kjøper: Bruk en lokalkjent megler som rådgiver når du skal kjøpe. Ha en langsiktig plan for deg og din familie og gå på visninger. Gjør deg kjent med både eiendommen og nærområdet. Tenk over hva som er viktigst for deg i forhold til tilgang på aktiviteter i nærområdet, hva som finnes av sosiale møteplasser, serveringstilbud og opplevelser du er interessert i. Vurder eierkostnader som oppvarming og vedlikehold. Gjør også en vurdering om utleie kan være noe for deg. På en etablert destinasjon kan utleie når du selv ikke bruker fritidsboligen være en god inntekt.

Selger: Velg en lokal og erfaren megler som virkelig kan området og er til stede 7 dager i uken. Lytt til rådene fra megler om hvordan du bør forberede eiendommen, legge opp foto og hele salgsprosessen. Kortsagt - velg en god rådgiver som er til stede og tar deg gjennom hele salget fra a-å

Nå står vi foran den herlige vinteren i fjellet, og for mange av oss, den beste tiden av året. Velkommen til fjells!

Tilbake til oversikt